kris2.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
De Theemsweg
 
Sorry, sorry, sorry, maar ik heb geen zin om nog een keer een link te plaatsen naar hookers.nl (dit artikel is trouwens uit 2004)
 
ER ZITTEN HEEL VEEL JONKIES TUSSEN...´

door MARJOLEIN SCHIPPER

AMSTERDAM, dinsdag
Minderjarige meisjes uit voormalige Oostbloklanden, gedwongen prostitutie, vrouwenhandel, drugs, geweld en criminaliteit: de tippelzone aan de Amsterdamse Theemsweg, volgens de politie een favoriete ´hang-out´ van Rob Oudkerk in het najaar van 2002, was niet bepaald een verzamelplek van vrolijke vrouwtjes en dito klanten.
„Gisteravond op de Theemsweg geweest. Na betaling werden mijn zuurverdiende euro´s gecontroleerd met een hand-blacklight op echtheid. Op zich natuurlijk goed, maar gaf een slecht gevoel. Is dit een criminele achtergrond? Was wel een vrouwtje met Oostblokachtergrond. Wees erop bedacht, mocht je hier je ´zwarte geld´ willen gebruiken...”

Politie: ´De jongste die wij hebben opgepakt is veertien jaar´

Een internetrecensie van ene ´Piercing Pierre´ over zijn bezoek aan de tippelzone Theemsweg in het najaar van 2002, dezelfde periode dat PvdA-kopstuk Oudkerk er volgens de Amsterdamse politie placht te komen. Het was er in die tijd bepaald geen gezellige boel, mocht het dat al ooit geweest zijn. De heroïnehoertjes, voor wie de plek oorspronkelijk was bedoeld, hadden het al vrij snel na de opening in ´96 laten afweten: te ver, te geïsoleerd. Hun plekken werden onmiddellijk ingenomen door voormalig-Oostblokdames.
Eind september 2002 arresteerde de politie er als onderdeel van een mega-actie 97 prostituees, van wie er slechts twee legaal waren. Er zaten ook heel veel minderjarige meisjes tussen. Politiecommandant Frank van der Streek zei toen in deze krant: „Er zitten heel veel jonkies tussen, ja. (...) De jongste die wij hebben opgepakt op de tippelzone aan de Theemsweg is veertien jaar. Naast Bulgaarse en Roemeense vrouwen zaten er ook veel Afrikaanse dames tussen. Ook nog een aantal omgebouwde mannen, die we bij de herenafdeling hebben ondergebracht.”
Heleen Driessen, ja alweer een Heleen, is vanaf het prille begin medewerkster geweest van het HVO/Querido-project ´De Huiskamer´. Hier konden de vrouwen op adem komen en kregen zij zonodig hulp en medische verzorging. Driessen schreef het onlangs verschenen rapport ´Van Oost naar West, thuis best´ en concludeerde daarin dat ruim tien procent van de hoeren werd gedwongen tot prostitutie.
´Vanwege hun illegale status en de dreiging met gewelddadige wraakacties naar hun kinderen en familieleden in Oost-Europa, is de positie van de prostituee zeer zwak.´ Van de resterende tachtig procent ´vrijwilligen´ gaf twintig procent echter aan vóór de komst naar Nederland niet geweten te hebben dat ze in de prostitutie terecht zouden komen!


Mensenhandel dus, concludeert Driessen, die tevens tot de slotsom komt dat een tippelzone criminele activiteiten met zich meebrengt.
En dat in ieder geval de dames er echt niet allemaal uit eigen vrije wil rondliepen, blijkt uit een stuitende recensie op de inmiddels zeer roemruchte site Hookers.nl over een circa 20-jarige Servische. ´Honza´ had eind augustus 2002 op de Theemsweg een contact voor 25 euro. Na een uiterst onsmakelijke omschrijving van zijn voorbereidende activiteiten laat hij weten: „....Met veel pijn en moeite kreeg ik haar benen uit elkaar (...). Omdat ik haar niet wilde verkrachten, heb ik het maar zo gelaten.”

Klopjacht
Na de klopjacht van de politie was er in de laatste maanden van 2002 ´niet veel meer aan´, aldus de vaste klanten. „Het is inderdaad niets meer en ik kwam er zeer regelmatig. De vrouwen hebben bij na allemaal kleine borsten”, laat ene Maurizio teleurgesteld weten. Ondanks dat wil ´Slettentester´ toch graag weten of er voor hem als wandelaar/fietser ook nog iets te halen valt op de Theemsweg. Jawel: voor fietsers zijn er twee ´extra smalle´ afwerkplekken.
En dan al die vervelende politiecontroles; niet alleen Rob Oudkerk werd daarmee geconfronteerd. In oktober laat ene Erik verbolgen weten dat oom agent op zijn ruit klopte: „Rijbewijs en legitimatie inleveren, welke ik na mijn rondje bij hem diende op te halen. Bij het ophalen kreeg ik twee keer een boete voor 180 graden draaien bij een keerverbod!” Drie keer gepakt en dan nóg klagen...

bron: De Telegraaf.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Onestat
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl